Over ons

Waarom een fotoclub/fotogroep?
Fotograferen is bij uitstek een individuele hobby. Waarom zou je dan bij een fotoclub/fotogroep gaan? Daar zijn meerdere redenen voor te noemen. In een fotoclub/fotogroep ben je samen met anderen, die dezelfde hobby beoefenen. Je praat er met elkaar, leert van het werk van anderen en je eigen fotografie wordt op een leerzame en opbouwende manier besproken. Je komt in aanraking met vooraanstaande fotografen, die met hun werk door de club als gastspreker worden uitgenodigd en je kunt gebruikmaken van de voordelen die de landelijke Fotobond biedt.
Onze vereniging Fotogroep de Gender bestaat sinds 1976 en telt momenteel 28 (maximum 30) leden. De leden zijn afkomstig uit Eindhoven en omgeving en ze houden zich bezig met alle facetten van zwart/wit- en kleurenfotografie.
Begonnen als onderdeel van een wijkvereniging in de Gestelse Ontginning in Eindhoven heeft fotogroep “de Gender” zich ontwikkeld tot één van de meest actieve en vooraanstaande fotoclubs in de regio. De doelstelling van fotogroep “de Gender” is om amateurfotografen bij elkaar te brengen en hen gelegenheid te geven om elkaar en elkaars fotowerk beter te leren kennen. Dit geeft iedereen de gelegenheid om zich verder in de fotografie te verdiepen. Bij dit alles is een gezellige en vriendschappelijke sfeer één van de belangrijkste aspecten. Het huidige onderkomen is het Gemeenschapshuis Genderdal.
Verschillende van onze leden beheren een eigen website. Hier de links naar hun sites.
Lex Augusteijn
Ton Buijs
Rob van Doorn
Hans Krüsemann
Piet van der Putten
Anke Spijkers
Eric van de Ven
Mariet Wielders
Peter de Wit