Marika Beckers van Hout

Vrij werk Expo 2022:
Drieluik Glaslab StrijpT
Compositie in blauw. Een heerlijke dag met een strak blauwe lucht waarbij ik gegrepen werd door de intense blauwtinten en het lijnenspel. De schoonheid van een markant gebouw in verval.
Zowel de voorzijde als de achterzijde van het gebouw is in beeld gebracht waarbij het contrast tussen de zon en schaduwzijde goed in beeld komt.
Ketelhuisplein gevangen in graffiti
Mijn oog viel op het sterke contrast tussen de donkere wolken waarbij de zon toch nog een gaatje heeft gevonden enerzijds en de kleurrijke graffiti die het raam deels omkadert anderzijds.
Eikenblad in tranen om verloren jeugd
Eikenblad dat dobbert als een bootje op het water. De druppels benadrukken het lijnenspel van de nerven waardoor je een doorleefd effect krijgt.
Spinseltje gehuld in dauwdruppels
In een ogenschijnlijk saai veld met uitgebloeide bloemen werd ik getroffen door dit kleine spinseltje tussen de baleinen van een schermbloemige
Hommelse snoepkraam
Een zoet tafereeltje van een hommel die snoept van de nectar van het knoopkruid.
Fotograaf: Marika Beckers – van Hout
Fotografie is voor mij een heerlijke manier om op een andere manier naar de wereld te kijken.
Ik ben een nieuweling bij de fotoclub maar heb altijd veel gefotografeerd. Nadat ik de beginnerscursus heb gevolgd bij Fotoclub Eindhoven heb ik geleerd om betere foto’s te maken. Bijna een jaar geleden ben ik gestart bij Fotoclub de Gender en met veel plezier en heel veel enthousiasme kan ik me heerlijk uitleven in heel veel uitdagingen. Ik ben altijd op zoek naar verrassende details, mooie spiegelingen, dramatische luchten en scenes die verwondering oproepen. Mijn interesse gebied is heel breed van natuurfotografie, straatfotografie, architectuur maar ook abstracte foto’s. Creativiteit in de breedste zin van het woord is mijn passie. Om deze reden neem ik de wereld in mij op tot in de kleinste details en probeer ik dit te vertalen naar mijn foto’s. Mijn doel is mijn creativiteit terug te laten komen in mijn foto’s.