Joep Julicher

Vrij werk Expo 2022:
‘Natuur in ijs’
Buiten is het warm. Dus gestart met een fotoproject waarbij dat voor wat afkoeling zorgt en waarbij de natuur op bijzondere wijze wordt vastgehouden, letterlijk “ingevroren”. Met juiste belichting en nabewerking getracht dit in een juiste scene te zetten. Aan de kijker dit te beoordelen.
‘Balance’
Op vakantie in Frankrijk trof ik een kunstproject aan, gemaakt van ijzeren draadmanden. Ik werd getroffen door de (perfecte) balans hiervan. Met deze twee foto’s heb ik geprobeerd mijn eigen balans hiervan weer te geven.

Fotograaf: Joep Julicher
Hobby fotograaf met nadruk op hobby. Geen specifieke richting. Ik haal mijn ideeën uit fototijdschriften, van websites, (foto) tentoonstellingen en uiteraard mijn omgeving. Begonnen als familiefotograaf met mijn eerste (dierbare) camera PENTAX Spotmatic F.
Daarna veel reisfotografie op dia, wat uitmondde in AV-shows voor familie en vrienden. Heb me fotografisch verder ontwikkeld met de nodige cursussen, workshops en fotoweken bij het CKE. Intussen de Pentax vervangen door Nikon apparatuur.
Na mijn pensioen lid geworden van fotokring Riethoven en sinds 2019 lid van FG de Gender.
Op dit moment ook lid van Nikon Club Nederland, NVBG en bestuurslid Fotobond afdeling Brabant Oost.