Gert du Bois

Vrij werk Expo 2022:
Uit mijn geëxposeerde foto’s blijkt mijn voorkeur voor fotografie van reflecties en abstractie. Vandaar dat ik deze foto’s exposeer waaruit mijn ontwikkeling op dit gebied blijkt.
Draaiboom (vierkant 40×40)
De oorspronkelijke foto is een kale aangelichte boom in de tuin van villa de Laak van Anton Philips. In Photoshop heb ik met deze foto ‘gespeeld’ en opeens kwam dit eruit.
Fles leeg: dubbel zien
Een typisch voorbeeld van brekend licht door glas. Altijd fascinerend.
Mijmering (driehoek)
De basis van deze foto is een glas witte wijn op een terras. Opeens zag ik er wat in. Hoe ver moet je gaan? Een mooi abstract beeld in een aparte vorm.
In rotten van 5
Voor deze foto werd ik geïnspireerd door Pinterest wat een goede bron hiervoor is. Deze foto exposeer ik omdat ik de kleurstelling in combinatie met de reflectie van de verlichting prachtig vind.

Fotograaf: Gert du Bois
Op mijn 15e verjaardag kreeg ik mijn eerste fototoestel: de Agfa Click-2. Hiermee leerde ik de beginselen van sluitertijden, diafragma en filmgevoeligheid. Daarna kreeg ik met een spiegelreflex met telelens en tussenringen meer inzicht in scherptediepte, belichting e.d. Inmiddels bracht ik vele uren door in mijn zelfgebouwde doka. Kortom: het enthousiasme voor fotografie was geboren. Na een paar jaar ben ik overgestapt op de Olympus OM-1 met balg en telelens. Hiermee stortte ik mij op de macrofotografie hoewel ik ook veel andere onderwerpen schoot. Vanaf mijn dertigste heb ik echter vnl. familiekiekjes gemaakt en gleed het enthousiasme van de eerste jaren wat weg. Pas rond mijn 55e begon het weer te kriebelen en kocht ik eerst nog een analoge, daarna een digitale camera. De omschakeling van analoog naar digitaal kostte veel moeite. Vooral de mogelijkheden van fotobewerking vind ik fascinerend. Ik heb een voorkeur voor kleur, reflecties en abstracte fotografie. Deze voorkeur komt de laatste tijd steeds meer tot uiting in mijn fotowerk zoals blijkt uit mijn geëxposeerde foto’s.