Bert Zantingh

Vrij werk Expo 2022:
Mijn fotografie richt zich voornamelijk op de architectuur. Ik maak beelden, waarbij lijnen en vlakken een mooie compositie ​vormen​. Het perspectief verdwijnt geheel. De elementen staan strak in het beeld en waar mogelijk schoon ik het beeld op. ​
Ik bewerk ze allemaal in Lightroom en Photoshop.​ ​I​k ​zet de horizontale en verticale lijnen recht, verzadig ​de kleuren of zet ze ​soms​ om naar zwart/wit. ​Ook werk ik ongerechtigheden in het beeld zoveel mogelijk weg​. 

Fotograaf: Bert Zantingh
Ik fotografeer vanaf mijn 16e jaar. Eerst vooral vakantie- en familiekiekjes, waarbij ik in de loop der jaren wel probeerde de kwaliteit te verbeteren. Toen de afdrukcentrale niet leverde wat ik voor ogen had ben ik in 1982 zelf gaan ontwikkelen en afdrukken. Eerst in zwart/wit en later ook in kleur.
In 1996 ben ik lid geworden van fotogroep de Gender. Tijdens de forumavonden heb ik veel kennis kunnen opdoen over alle takken van fotografie en heb daar de overgang van de analoge naar de digitale fotografie meegemaakt. Langzaam heb ik mij in die periode gespecialiseerd in de architectuurfotografie en dan bij voorkeur in het vastleggen van strakke composities in lijnen en vlakken. Daarnaast fotografeer ik voor de afwisseling ook andere onderwerpen, die ik tegenkom en waarvan ik meen dat ze mooie foto’s kunnen opleveren.