Joep Julicher

Thema werk Expo 2022:
‘Documentairefotografie’
Enkele jaren geleden kwam ik in gesprek met iemand wiens dochter lid was van GP (Genneper Parken) Bulls, een E- hockey club (Elektrische rolstoelhockey) voor spelers met een lichamelijke beperking. Nooit van het bestaan gehoord, maar het blijkt een landelijk gebeuren te zijn met uitgebreide competitie, zelfs internationaal.
Ik had dus gauw een keuze gemaakt voor dit mentoraat, ondanks dat sportfotografie niet direct hoog op mijn interesse lijst stond. Ik werd bij eerste bezoek gelijk gegrepen door het enthousiasme en fanatisme van de spelers, coaches en ook van de ouders. Door corona maatregelen heb ik mijn project nog net kunnen afmaken, ik hoop uiteindelijk een fotoboek te kunnen samenstellen.
Op de expositie presenteer ik een serie van 5:Coach geeft uitleg, spelers gaan trainen, coaching van het team, en dan spelen, spelen, maar wel onder het toezicht van de coach.

Fotograaf: Joep Julicher
Hobby fotograaf met nadruk op hobby. Geen specifieke richting. Ik haal mijn ideeën uit fototijdschriften, van websites, (foto) tentoonstellingen en uiteraard mijn omgeving. Begonnen als familiefotograaf met mijn eerste (dierbare) camera PENTAX Spotmatic F.
Daarna veel reisfotografie op dia, wat uitmondde in AV-shows voor familie en vrienden. Heb me fotografisch verder ontwikkeld met de nodige cursussen, workshops en fotoweken bij het CKE. Intussen de Pentax vervangen door Nikon apparatuur.
Na mijn pensioen lid geworden van fotokring Riethoven en sinds 2019 lid van FG de Gender.
Op dit moment ook lid van Nikon Club Nederland, NVBG en bestuurslid Fotobond afdeling Brabant Oost.