Hans Krüsemann

Thema werk Expo 2022:
‘Documentairefotografie’
Voor het thema documentaire fotografie, onder leiding van Jan Nabuurs, ben ik begonnen om foto’s te maken van mijn kapper Goof. Mensen fotograferen is niet echt mijn ding dus er was behoorlijk wat moed voor nodig om Govert te benaderen. Eigenlijk was hij direct enthousiast over het project en na een aantal foto sessies is hier het eindresultaat te zien van de verschillende shoots.
In een 9 tal zwart-wit foto’s laat ik een dag uit het leven van kapper Goof zien.
Doordat ik bij Govert ervaring had opgedaan, heb ik ook een serie van mijn schoonmoeder Gerry gemaakt. Ze is al 93 jaar oud en staat nog volop in het leven, wat zeker tot uitdrukking komt in deze serie kleuren foto’s van haar. Op naar de 94!

Fotograaf: Hans Krüsemann
Als tiener ben ik begonnen met fotograferen met een Russische Zenith camera en een Praktica, alle twee met M42 schroefdraad vatting. Toen de financiën het toe lieten ben ik overgestapt naar Nikon en sinds een paar jaar ben ik Sony fan/liefhebber geworden. Sinds mijn pensionering ben ik veel intensiever gaan fotograferen. Ik heb geen echte specialisme maar mijn voorkeur gaat uit naar minimalisme (en dan vooral met lange sluitertijden werken) en architectuur fotografie. Ik fotografeer vooral in zwart-wit omdat ik me daardoor beter op het onderwerp kan concentreren en bij het bewerken er meer gevoel in kan leggen. Natuurlijk komt ook kleur aan bod, meestal in kleurige zeezichten of ICM (Intentional Camera Movement).
Mijn website vind je hier: hkrfoto.nl