Anke Spijkers

Thema werk Expo 2022:
‘Documentairefotografie’
Voor het mentoraat van dit jaar was de opdracht een documentaire te maken. Ik heb ervoor gekozen de wereld van mijn moeder in beeld te brengen. Ze is 93 jaar oud en verblijft in een verzorgingshuis. De foto’s laten zien hoe klein de wereld is geworden voor ouderen zoals mijn moeder. Voor de vier panelen het ik steeds drie foto’s uitgezocht die verband houden met elkaar.

Fotograaf: Anke Spijkers
Ik ben geboren in Helmond in 1954. Op de middelbare school ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met fotografie. Na mijn studie rechten en mijn huwelijk heb ik van onze dochters veel zwart-wit foto’s gemaakt en zelf ontwikkeld. Daarna heb ik een brede interesse gekregen voor andere onderwerpen zoals architectuur, natuur en mensen. Ik heb geëxposeerd in de Steentjeskerk in Eindhoven, het toenmalige Museum Kempenland over architectuur in de stad. In 2003 won ik de eerste prijs van een fotowedstrijd van het Eindhovens Dagblad met als thema De Dommel. Verder ben ik lid van fotoclub De Gender.
Op dit moment ben ik geïnteresseerd in urbex-fotografie. Ik houd van fotografie die nog vrijwel onbewerkt is. Ik hou ervan dingen te fotograferen zoals ze zijn, puur. Het gaat voor mij om het goede moment van de opname.
Mijn website vind je hier: ankefoto.nl