Piet van der Putten

Vrije Expositie:

Fotograaf: Piet van der Putten
Fotografie die emotioneert, intrigeert, vragen oproept, en die laat genieten van schoonheid van vormen en kleuren, dat is mijn doel.
Qua genres, kies ik vaak voor natuur- en portretfotografie (eigen studio). Ik zoek graag naar positieve onderwerpen. Onderwerpen die mijn aandacht trekken, verbazen, emotioneren, en liefst een prettig gevoel geven. Met portret fotografie beoog ik om mensen iets waardevols te geven. En verder leg ik gewoon (zo’n 60 jaar al) veel vast van wat ik beleef.
Technische research en ontwerponderwijs waren mijn leven: de wereld willen begrijpen en kennis uitdragen. Een perfecte match met digitale fototechniek, computerbewerking en kennis daarvan delen. Afgelopen jaar was kleur mijn thema (het visueel systeem, kleurruimten/standaarden, licht in de natuur en studio, etc.). Om de mogelijkheden te verkennen van composities met lagen steek ik momenteel veel tijd in doorstuderen op bewerkingssoftware Adobe Lightroom en Photoshop.
Ik ervaar fotografie vaak als een soort centrum waar mijn interesses heerlijk bijeen komen: mensen ontmoeten, planten, dieren, muziek, literatuur, kunst, museumbezoek, wandelen, buiten zijn, kamperen, reizen en studeren.