Hans Krusemann

Vrije Expositie:
Mijn voorliefde voor zwart-wit architectuur fotografie is hier duidelijk te zien. Ik probeer vaak bij strak blauwe lucht te fotograferen omdat ik dan in de nabewerking de lucht egaal zwart kan maken waardoor er meer contrast ontstaat in het beeld.
De enige kleurenfoto is gemaakt met de ICM techniek (Intentional Camera Movement). Daarbij wordt bewust de camera bewogen tijdens het fotograferen om een dromerige sfeer te creëren, vaak in combinatie met een ND filter om de sluitertijd te verlengen.
Fotograaf: Hans Krüsemann
Als tiener ben ik begonnen met fotograferen met een Russische Zenith camera en een Praktica, alle twee met M42 schroefdraad vatting. Toen de financiën het toe lieten ben ik overgestapt naar Nikon en sinds een paar jaar ben ik Sony fan/liefhebber geworden. Sinds mijn pensionering ben ik veel intensiever gaan fotograferen. Ik heb geen echte specialisme maar mijn voorkeur gaat uit naar minimalisme (en dan vooral met lange sluitertijden werken) en architectuur fotografie. Ik fotografeer vooral in zwart-wit omdat ik me daardoor beter op het onderwerp kan concentreren en bij het bewerken er meer gevoel in kan leggen. Natuurlijk komt ook kleur aan bod, meestal in kleurige zeezichten of ICM (Intentional Camera Movement).
Mijn website vind je hier: hkrfoto.nl