Wim Heijne

Vrije Expositie:
Bord 1
Exploding ice-cream car
Afgelopen zomer tijdens een ICM (Intentional Camera Movement) sessie, waarbij de camera wordt bewogen tijdens het maken van een foto hebben we deze techniek geoefend oa op het 18 September plein
in het centrum van Eindhoven. Op mooie dagen is daar altijd de ijscokar van La Toscane te vinden. Deze heb ik in een opwelling met de ICM techniek op de foto gezet met deze foto tot gevolg.
Bord 2  (alle foto’s gemaakt met de ICM techniek)
Foto 1: Strijp S Eindhoven
Strijp S is een buurt en voormalig bedrijventerrein in het stadsdeel Strijp in Eindhoven. Het terrein behoorde toe aan elektronicaconcern Philips. Vanaf 2000 zijn er zowel woningen als bedrijven uit voornamelijk
de creatieve sector gevestigd. De omgeving en het terrein zelf is een fotogenieke omgeving voor mooie en bijzondere foto’s met een mix van moderne gebouwen en oude fabrieksgebouwen. De schoorsteen
is een historisch herkenningspunt op Strijp S.
Foto 2: Centraal Station Eindhoven
Het huidige stationsgebouw werd gebouwd in 1956 naar een ontwerp van architect Koen van der Gaast. Vaak wordt beweerd dat het station gelijkenissen vertoont met een Philips-radio uit die tijd, maar zo’n radio
heeft nooit bestaan en het zou ook niet passen binnen de functionalistische opvattingen van Van der Gaast.
Aan de centrumzijde van het station staat een standbeeld van Anton Philips, één van de grondleggers van het Philips concern.
Station Eindhoven Centraal is het op vijf na drukste station van Nederland, en het drukste station buiten de Randstad.
Foto 3: 18 Septemberplein met fietsenstalling
Het 18 Septemberplein kent zijn naam door de bevrijding van Eindhoven op 18 september 1944 tijdens Operatie Market Garden.
Het plein kenmerkt zich door de combinatie van ruimte, luxe bestrating, een bijzondere vormgeving van de ingangen van de fietsenkelder, waterfonteinen, bomen, kunst, banken en een dynamisch lichtspel.
De gratis fietsenkelder, de Tube, is met rolbanen toegankelijk en biedt plaats aan ongeveer 1250 fietsen en 60 bromfietsen. Kenmerkend van de fietsenstalling zijn de bijzondere ingangen, die als buizen uit de grond lijken te komen.

Fotograaf: Wim Heijne
Ik ben begonnen met fotografie rond mijn 10de levensjaar. Mijn eerste camera was een Agfa. Daarna heb ik verschillende andere compact camera’s gehad tot ik mijn eerste spiegelreflex, een Praktika, kocht (nog steeds in mijn bezit, niet meer in gebruik).
Na de Praktika een spiegelreflex Minolta X7 gekocht en vandaar toch weer terug naar een compact camera. In de analoge tijd veel vakantie en familie dia’s gemaakt.
Door de interesse in fotografie en het aanbreken van het digitale tijdperk heb ik in 2004 mijn eerste digitale compact camera gekocht.  Doordat ik niet meer beperkt was door het maximum aantal opnames van een fotorolletje heb  ik in 2011 mijn eerste Lumix (Panasonic) systeem camera gekocht. Op dit moment fotografeer ik nog steeds met een Lumix camera, de G9.
Vanaf 2011 heb ik mij verder ontwikkeld in het maken en digitaal bewerken van foto’s. Mijn meeste foto’s maak ik tijdens vakanties en de vele GPS wandelingen in binnen en buitenland.  Hier fotografeer ik alles wat ik leuk, bijzonder en interessant vind zoals landschappen, bijzondere bomen, bloemen of kleuren in de natuur.
Laatste 2 jaar probeer ik ook om specifieke onderwerpen uit te diepen in de fotografie , zoals ICM, en me verder technisch te ontwikkelen.
Sinds Nov 2022 ben ik lid van FCdeGender .
Mijn foto’s zijn te zien op sociaal foto platformen:
FLICKR: https://www.flickr.com/photos/fotoklasje/albums
Facebook: https://www.facebook.com/wim.heijne
Instagram: https://www.instagram.com/wardheijne/