Over ons

Wat doen we?

Onze club biedt geen fotocursus. Daar zijn overigens in Eindhoven en omgeving meerdere mogelijkheden voor. Beginnelingen worden echter zeker niet aan hun lot overgelaten. Wanneer daar behoefte aan is kan men rekenen op persoonlijke begeleiding van een ervaren clublid. De clubbijeenkomstenzijn om de veertien dagen op maandagavond van acht uur tot half elf in wijkgebouw ‘t Slot aan het Kastelenplein 167 te Eindhoven.De belangrijkste activiteiten zijn:

Forumbesprekingen: We bespreken elkaars foto’s, dia’s en digitale HDAV-presentaties of dat van leden van een andere fotoclub. Clubleden, die hiervoor een speciale cursus fotobespreken hebben gevolgd, treden daarbij op als forumleider. In wezen vormen de interessante en leerzame forumavonden de kern van het fotoclubgebeuren.

Praktijk: Het gezamenlijk bezig zijn met fotograferen. Hieronder vallen ook de fototochtjes, die samen of in kleine groepjes worden ondernomen.

Sprekers: Voor vier of vijf clubavonden per jaar worden bekende fotografen uitgenodigd, die hun werk laten zien en er over vertellen. Door grondig kennis te maken met het werk van zulke fotografen worden de fotografische inzichten van de leden vergroot, wat sterk bijdraagt tot verbetering van het eigen werk.

Uitwisseling: Door bezoeken van en aan andere fotoclubs wordt naar het fotogebeuren bij die clubs gekeken. Hieronder valt ook het bezoeken van fototentoonstellingen.

Bondsfotowedstrijd: Fotoclub “de Gender” neemt deel aan de jaarlijkse fotowedstrijd van de landelijke fotobond. Leden van de club kunnen bovendien deelnemen aan andere wedstrijden, studiedagen en andere activiteiten, die onder auspiciën van de Fotobond BNAFV worden gehouden.

Expositie: Jaarlijks houden we in het eerste weekend van november onze grote clubtentoonstelling. Het hoogtepunt van het clubjaar. Wijkgebouw ‘t Slot staat dan een weekend lang in het teken van de fotografie. Er is een overzichtstentoonstelling in de grote zaal met een selectie van het werk uit het afgelopen jaar, er is een aparte zaal met een speciaal thema en er is een AV-presentatie.

Van elk lid wordt verwacht dat hij of zij aan de overzichtstentoonstelling meedoet, ongeacht het niveau, dat men heeft bereikt. De tentoonstelling moet een waarheidsgetrouw beeld van de club geven. Voor het thema en de AV-presentatie kun je je opgeven. Je bent dan een jaar lang lekker bezig met een groepje enthousiastelingen, regelmatig ook onder begeleiding van een professionele mentor.

Ook buiten de clubtentoonstelling wordt veelvuldig geëxposeerd. Zo is er jaarlijks een expositie in verzorgingshuis “Gagelbosch” en nemen we als club deel aan de rayontentoonstelling van het district Brabant-Oost van de Fotobond. Verder exposeren leden van de club, zowel individueel als in clubverband veelvuldig in galerieën, verzorgingstehuizen, wijkgebouwen, het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven, enzovoorts.

Belangstelling ?

Neem dan even contact op met onze secretaris.

 

5 reacties op Over ons

 1. Gio schreef:

  Helaas is bij de presentatie in het CKE veel van het ingetogen effect van de thema-tentoonstelling verloren gegaan, dit mag – naast publiciteit voor de club – wel worden meegenomen in de beoordeling van een geschikte expositie-ruimte.

 2. Gesna Heesakkers schreef:

  Vandaag mocht ik samen met Piet v.d. Putten en Greet onze thematentoonstelling ‘Onzichtbaar’ inrichten in het CKE-gebouw aan de Stratumsedijk 22 in Eindhoven (het vroegere sportfondsenbad).
  Deze keer is de expositie gerealiseerd in een lange gang. Het is een heel speciale presentatie geworden doordat we ook hier de vitrage weer heel decoratief hebben kunnen inzetten.
  De expositie is te bezichtigen tot medio april
  Het is zeker de moeite waard om eens binnen te lopen.

 3. Gesna Heesakkers schreef:

  Eindelijk ook weer eens een uitgebreid bezoekje gebracht aan deze site en ik sluit mij volledig aan bij Carolien.
  Even een vraagje t.a.v. het onderdeel TENTOONSTELLINGEN, ik mis een vermelding van de themazaal. Het onderdeel waarmee wij sinds jaar en dag veel succes hebben en m.i. ook het vermelden waard is.

 4. Carolien Jeukens schreef:

  Geweldig, Paul, dat je de website een nieuwe ‘look’ hebt gegeven, eindelijk! Ik besef terdege dat hier veel tijd in gaat zitten. Dus heel erg bedankt.
  Fijn ook, dat je melding maakt van recente gebeurtenissen. Een reden te meer om regelmatig eens een kijkje te nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *